نمک

نمک

نمک یکی از قدیمی ترین، رایج ترین و پرمصرف ترین چاشنی ها در دنیای آشپزی است که طعم هر غذایی را به شکلی عالی تغییر می دهد. باستان شناسان به شواهدی از تولید و مصرف آن از 8000 سال پیش دست یافته اند و آنقدر مهم و موردنیاز بشر بوده است که در زمان روم باستان گاها به جای حقوق و دستمزد، نمک پرداخت می شده است. نمک یکی از 5 طعم اصلی در کنار ترشی، شیرینی، تلخی و اومامی است که تجربه می کنیم. مزه اومامی umami یا طعم خوش در کنار چهار مزه اصلی قرار دارد که از طریق گیرنده های گلوتامات چشیده می شود و معمولا به شکل نمک در افزودنی های غذایی و با نام مونوسدیم گلوتامات شناخته می شود.

فواید نمک

نمک به تعادل قند خون کمک می کند، از این رو قسمتی از برنامه درمان بیماران دیابتی تنظیم نمک دریافتی آنهاست. نمک به نرم کردن و صاف کردن حنجره کمک می‌کند و از چسبناک شدن مخاط که در تنگی نفس مشاهده می شود جلوگیری می‌کند. به جذب مواد مغذی درون غذا کمک می کند. در تنظیم خواب نقش دارد. بر خشکی دهان و سرفه های خشک موثر است. برای بیماری زکام و سینوزیت موثر است. نمک یک آنتی هیستامین طبیعی به حساب می آید و برای آلرژی مفید می باشد. از کرامپ یا گرفتگی عضلات جلوگیری میکند. در فراهم کردن انرژی بدن نقش دارد. باعث بهبود عملکرد سلول های عصبی می‌شود. باعث خارج شدن اسیدیته زیادی به وجود آمده در بدن می‌شود.

error:
تماس بگیرید